Автор: Калина Андролова за ГласовеКрайно време е г-жа Нинова да замълчи.

...
Автор: Калина Андролова за ГласовеКрайно време е г-жа Нинова да замълчи.
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов пред Гласове: Крайно време е г-жа Нинова да замълчи. Нека тази оставка този път наистина да е оставка

Автор: Калина Андролова за  " Гласове "

Крайно време е госпожа Нинова да замълчи. Ако си е подала оставката, дано тази оставка в действителност да е оставка, а не както беше първите два пъти. Нека Нинова си отвори очите и да огледа, че Българска социалистическа партия от един милион гласоподаватели е докарана до 150 хиляди души. Нинова би трябвало да си поеме отговорността, а не да подава оставка и след това да започваме с жалбите. Това сподели в изявление за " Гласове " ръководителят на ПГ на “БСП за България ” Борислав Гуцанов. 

Според него БСП е партията, която може и би трябвало да промени това безсрамие, на което се нагледахме в последно време. Затова вършим обединяване с всички леви партии, групи, общности. И ще предизвикаме десницата да дава отговор за разрушителните политики, които организира сега във всички сфери, от газа до атомната енергетика, от образованието до опазването на здравето. Всичко се срутва и унищожава безотговорно.  

Вътрешнопартийната война би трябвало да завърши, в случай че желаеме Българска социалистическа партия да се движи напред. Трябва всички да схванат, да се убедят, да осъзнаят, че се прави нещо ново, а точно мощен общ ляв фронт, всички дружно. 
Кабинетът „ Главчев “ е партиен кабинет, а не служебно-неутрален. ГЕРБ и Движение за права и свободи на Пеевски си ръководят. И в случай че в този парламент се е зародило опозиционно болшинство против кабинета „ Главчев “, то може би би трябвало да намерения за бъдещето си след изборите. 

Българска социалистическа партия не разисква самоцелната промяна на Рая Назарян. Колкото до омбудсман и заместници в Сметната палата, процедурите са комплицирани, те би трябвало да се проведат по разпоредбите, транспарантно, без да се прескачат стадии, без да се работи непринудено, преждевременно и Ad hoc!

 

- Г-н Гуцанов, по какъв начин се почувствахте в Българска социалистическа партия, когато президентът връчи мандата на Има Такъв Народ? Не е ли това жест на съмнение към партията, която издигна Радев? 

- Ще ми позволите да не се съглася с Вас. Решението на президента е разбираемо, тъй като постоянният ръководител на Българска социалистическа партия към момента не е определен, имаме краткотрайно изпълняващ функционалността на ръководител. В момента текат вътрешни и външни процеси на консолидация и събиране за Българска социалистическа партия. А това е комплицирано взаимоотношение. Освен това остарелият ръководител госпожа Нинова по всякакъв начин се мъчи да приказва за юридически проблем. Това даде съществено съображение на президентската институция да съобрази, че при договарянията за сформиране на кабинет биха могли да зародят съществени спънки. Аз одобрявам изборът на президента Радев по този метод. И няма за какво да се търси друга причина, някакво заговорничество или задкулисие. 

- Възникнаха подозрения, че претекстовете на президента за Има Такъв Народ са свързани с концепцията да се смени ръководителя на Народното събрание, с цел да се придобие надзор върху идващия длъжностен кабинет. Българска социалистическа партия по какъв начин възприе сходни диалози за ново техническо парламентарно болшинство?

- Веднага ще Ви отговоря, като задам най-важния въпрос: кой смени Конституцията?! Защото огромният въпрос не е дали сега някой прави някакви диалози, а че смяната на Конституцията от ПП/ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи докара до задълбочаване на политическите зависимости и основаване на тежки исблъсъци, на които сме очевидци сега. Срещите и диалозите са просто резултат от към този момент основаната рецесия. Има Такъв Народ оповестиха, че връщат мандата. Ако се беше формирало управническо болшинство, чак тогава можеше да се разисква какво е управлението на Народното събрание. Защото подобен кабинет щеше значи нова настройка на силите на някаква основа. В този парламент няма болшинство за постоянен кабинет, нито болшинство за такива каскади. 

- Ще поддържа ли Българска социалистическа партия свалянето на Рая Назарян? Лансира се и версия, че може да се сформира болшинство за избиране на нов омбудсман или нови заместници в Сметната палата, от които Радев би могъл да избере нов длъжностен министър председател

- Изобщо не става дума за това дали госпожа Рая Назарян се оправя или не се оправя със своите отговорности! Рая Назарян съумя да направи едно положително показване като ръководител на Народното събрание. Истината е, че смяната на Конституцията ни докара до тази задънена улица и това е цялостно безумство. Затова Българска социалистическа партия не разисква самоцелната промяна на Рая Назарян. Колкото до омбудсман и заместници в Сметната палата да Ви призная процедурите са комплицирани, те би трябвало да се проведат по разпоредбите, транспарантно, без да се прескачат стадии, без да се работи непринудено, преждевременно и Ad hoc! За сходно решение, за което ме питате, за Българска социалистическа партия е най-важно да не се газят разпоредбите, а също така са значими за разискване и самите кандидатури, т.е. хората, които ще бъдат избирани. Има Такъв Народ очевидно побързаха да върнат мандата и времето за сходни „ диалози “ и сделки внезапно се съкрати. Подобни избори не могат да се проведат в толкоз къси периоди от няколко дни. Ако въпреки всичко някоя партия вкара сходна точка за разглеждане с аргумента за извънредност или неотложност, Българска социалистическа партия ще разисква разновидностите за решение в партийните си органи. С Българска социалистическа партия към този миг не са водени диалози за избиране на омбудсман и заместници на ръководителя на Сметната палата. Това мога да кажа. 

- Българска социалистическа партия смята ли, че служебният кабинет „ Главчев “ е следен?! 

- Точно това прецизирам. Служебен ли е кабинетът „ Главчев “ или е партиен кабинет, обвързван директно с ГЕРБ? Защото господин Главчев е бил ръководител на Народното събрание от ГЕРБ, член на ГЕРБ и прочие Той е ярка политическа фигура. Ако сме почтени, би трябвало да кажем, че кабинетът „ Главчев “ е партиен кабинет, а не служебно-неутрален. ГЕРБ и Движение за права и свободи на Пеевски си ръководят. И в случай че в този парламент се е зародило опозиционно болшинство против кабинета „ Главчев “, то може би би трябвало да намерения за бъдещето си след изборите. Уточнявам, че промяната на госпожа Назарян също доста мъчно може да стане. Защото ще бъде промяна поради самата промяна, осъществена пред очите на цялото общество. Това не е добре. Последният сходен образец беше с Никола Минчев. Помните ли публичната реакция тогава? Да, правилно е, че в случай че Назарян се смени, ще има различен длъжностен министър-председател, който няма да е непосредствен до ГЕРБ и техните сътрудници. Което не е малко! Но смисълът да се вършат внезапни политически придвижвания сега е различен. Да се даде резистентен знак, че има партии, които желаят да трансформират метода, по който се движи системата през последните няколко години. Ако не може да се сформира постоянен кабинет, т.е. няма болшинство за ръководство, по какъв начин да има болшинство за хитри механически комбинации?! Това не е съществено. Досега тези, които се декларират за новаторски партии, говореха за бистрота и за преустановяване на кадруването и въздействието в регулаторите и институциите, и внезапно да излязат с толкоз жестоко и очевидно преднамерено и целево предопределение. Това ще бъде много скандално. Иначе Българска социалистическа партия е подготвена да разисква разнообразни оферти, да взе участие в политическите задания, само че рационално и с тежестта на отговорно държание. 

- Вие по какъв начин си представяте разнородни партии като ПП/ДБ, Българска социалистическа партия, „ Възраждане “, Има Такъв Народ и Движение за права и свободи без Пеевски да съумеят да излъчат консенсусна фигура, подобаваща за предстоящ министър председател?! 

- Ето, по тази причина споделям, че диалогът не би трябвало да стартира от Рая Назарян. Конституцията е изменена по най-безобразния метод. Не може хора, които в никакъв случай не са били в правосъдната зала, хора, които не са преподавали, нямат процедура в правната сфера, нямат опит и подготвеност, тъкмо те да трансформират Конституцията! Спомнете си хората, които сътвориха тази Конституция, и ги сравнете с хората, които в този момент желаеха да я трансформират и надлежно се провалиха шумно. При това направиха белята с Конституцията, наричайки я промяна, в едно Народно заседание с доста ниска легитимност. Затова наблягам, че в Народното събрание няма болшинство. Всички останали диалози са несъстоятелни и безсмислени. Отиваме на избори за следващ път. И в идващия парламент още веднъж ще се търси болшинство, само че Българска социалистическа партия ще бъде фактор.

- Явно, че имаше опит да се сътвори опция за нов длъжностен министър председател. 

- Защото е объркана Конституцията. Служебният кабинет би трябвало да бъде в действителност длъжностен кабинет. А не това, на което сме очевидци сега. Орязването на пълномощията на президента за служебните кабинети не е потребно за никого. Преди можеше да се търси отговорност за избора на Радев, за какво е показал този или оня за министър председател, в този момент даже това е невероятно. Защото министър председателите, които Радев показва, ги избират тези, от които той сякаш следва да дистанцира служебния кабинет. Това е някакъв нонсенс, който единствено ние българите можем да си съчиним. Служебното държавно управление изцяло се обезсмисли като функционалности. Защото то постоянно ще се оказва партийно. И даже президентът да уточни в миналото фигура не толкоз ярка като Главчев, тя ще е отново фигура, събрала партийна поддръжка. Законотворчеството не би трябвало да е персонално, да е някакво наказване или пък преимущество за заемащия поста сега. Законотворчеството би трябвало да е умно, обективно, и от позиция на историческия ни опит. Утре ще има различен президент, тогава отново ли ще редактираме Конституцията?! Политиката е мощна, когато не е дребнава. Трябва ни висока политика, с дълъг небосвод.  

- От политическа вежливост казвате, че Радев е показал практицизъм, а не заговорничество с Има Такъв Народ. Но най-важното за бъдещата политическа атмосфера е поема ли Българска социалистическа партия курс към създаване на необятен ляв фронт и каква ще е тактиката?

- След 15 юни, прословутия Пленум на Българска социалистическа партия, на който се одобри оставката на Корнелия Нинова, има три значими точки. И тези точки ще бъдат следвани. Първата точка е Българска социалистическа партия да затвори всички вътрешнопартийни фронтове. Защото през последните години на ръководство на Нинова бяха афектирани доста социалисти, доста членове на партията. В множеството случаи борбата беше резултат от персонални претекстове, което е неприемливо. Вътрешнопартийната война би трябвало да завърши, в случай че желаеме Българска социалистическа партия да се движи напред. Затова нашата първа и най-важна среща беше с идейните течения и групи вътре в Българска социалистическа партия, имахме и доста диалози с обособени социалисти, знакови, разпознаваеми лица, които гласоподавателите на Българска социалистическа партия харесват, следват и желаят те да са част от една обединена партия. Тази страница от вътрешнопартийното скъсване на Българска социалистическа партия би трябвало да бъде затворена.   

Втората стъпка е приобщаване към Българска социалистическа партия още веднъж на всички леви партии и организации. Защото през последните 10 години борбата сред левите партии докара до едно съмнение в българския гласоподавател, който желае да гласоподава за лява политика, само че вижда разпокъсаност и личностни спорове в лявото политическо пространство. Дори не става дума за идейни спорове. Вляво имахме просто личностни раздори. Именно поради тези раздори стигнахме тъжните 7%. Никога Българска социалистическа партия не е била толкоз безпомощна, колкото беше на последните избори. Преди 26 юли се направиха срещи с управленията на по-големите структури като „ Левицата “, „ Изправи се, България! “, Екогласност, Тракийските сдружения и други Трябва всички да схванат, да се убедят, да осъзнаят, че се прави нещо ново, а точно мощен общ ляв фронт, всички дружно. Само това е методът за триумф. На 26 юли, тъкмо преди срещата на Бузлуджа, подписахме документ-споразумение сред всички леви партии и организации за взаимоотношение и преданост. На тази среща беше и президентът Първанов, който с изключение на президент два мандата е бил и ръководител на партията. Българска социалистическа партия би трябвало да си върне престижите и да им даде полагащото им се почитание. Без това почитание няма да мръднем напред. 

Третата стъпка за Българска социалистическа партия е затваряне на фронта с президентската институция. Не е обикновено президентската двойка, която е издигната първия път от Българска социалистическа партия и за втория мандат е подкрепена от Българска социалистическа партия, да има толкоз комплицирани и тежки връзки с Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова наложи особени връзки с президента, което е непродуктивно за нашата партия. Тази безсмислена борба даде опция да се отвори голяма празнота за ляв фактор. А в политиката, както и в природата, няма празно пространство. Нуждата от обществено ангажирана и патриотична политика стартира да се заема от нови политически субекти. Студената война с президента Радев би трябвало най-сетне да спре! 

- Кризата в българската политика частично се дължи на обезсилването на Българска социалистическа партия, която преди беше политически способена и предсказуема партия.  

- Българска социалистическа партия няма да се стреми просто да ускори наличието си в Народното събрание. Българска социалистическа партия би трябвало да се стреми да стане първа политическа мощ и да ръководи страната. Българска социалистическа партия е партията, която може и би трябвало да промени това безсрамие, на което се нагледахме в последно време. Затова ще създадем обединяване с всички леви партии, групи, общности. И ще предизвикаме десницата да дава отговор за разрушителните политики, които организира сега във всички сфери, от газа до атомната енергетика, от образованието до опазването на здравето. Всичко се срутва и унищожава безотговорно.  

- Има ли алтернатива Нинова да разцепи още веднъж партията, непризнавайки личната си оставка и своя неуспех? Явно това е била някаква театрална оставка.

- Казусът с Нинова е следният: тя си подава оставката, само че в действителност не си признава личната оставка или не си почита личното решение за вдишване на виновност за пагубните резултати от изборите. Имаме някакво раздвояване на личността. Защото Нинова с едната ръка подава оставка, а в това време има тъжби в съда, които стопират вписването на изпълняващия функционалностите ръководител, съгласно решението на Националния съвет. Софийски градски съд се произнася и заличава госпожа Нинова като ръководител на Българска социалистическа партия. И взема решение да бъде вписан Атанас Зафиров като изпълняващ функционалността ръководител. Вписването обаче не е осъществено поради жалбата. Но решението на Софийски градски съд е налице. Казвам това, и дано да се прекратят спекулациите по тази тематика. 

- Нинова сподели, че обединяването на Българска социалистическа партия щяло да бъде следващото разделяне. Че новото управление оправдава интелектуалната си отпадналост и политическо изтощение с нея. И че Сметната палата изисква нейния автограф.

- Аз мисля, че е извънредно време госпожа Нинова да замълчи. Ако си е подала оставката, дано тази оставка в действителност да е оставка, а не както беше първите два пъти. И още нещо, дано Нинова най-сетне да си отвори очите и да огледа, че Българска социалистическа партия от един милион гласоподаватели е докарана до 150 хиляди души. Нинова би трябвало да си поеме отговорността, тъй като това е действителността. А не да подава оставка и след това да започваме с жалбите. Кой би направил сходно нещо? Дали Александър Лилов би направил такова нещо? Нинова за следващ път се държи тъкмо като непознато тяло в партията, тя не схваща същността на тази партия и не милее за нея.

Приказките, че новото обединяване ще докара до по-голямо разединение, са изцяло празни. Отговорът се вижда в това, което се случи на Бузлуджа. За последните пет години в никакъв случай не е имало повече хора на този исторически връх. Затова и слоганът беше „ Заедно “. Бузлуджа не е просто география за Българска социалистическа партия, Бузлуджа е поход към политическия връх. Събирането на Бузлуджа би трябвало да поведе Българска социалистическа партия към привличане на външна страна, към опция за завръщане във властта. На Българска социалистическа партия не й отива да е дребна, деинтелектуализирана партия, налагана за непокорство властническо с пръчката от председателката си. Българска социалистическа партия е демократична, необятна, огромна лява партия, с обичаи във властта, с умения за ръководство, с доста течения вътре в партията, с разнообразни отзиви и групи. И точно сливане на лявото политическо многообразие в обединен фронт към властта съставлява силата на тази партия! Така е било, по този начин и ще бъде. На Бузлуджа този път страстта беше друга! Това се усещаше сред хората, имаше друга сила, други настройки, безусловно въздухът беше различен. Имаше едно вибриране, едно очакване, хората участваха със сърцата си, нещо, което от дълго време не се е случвало в Българска социалистическа партия. Ето, това е значимото, вярата за заедност, за мощ. Хората желаят Българска социалистическа партия да се върне във властта. 

Колкото до Сметната палата, съдът е взел решението за вписването на Атанас Зафиров, само че поради жалбата няма регистриране и се желае подписа на Нинова. 

- Ченчев изяснява че 80% от структурите били зад Нинова и че на 2 август Нинова била на Бузлуджа, било рождената дата на партията. Това какво значи? 

- Обикалям цялата страна и няма нито една конструкция, която да е декларирала поддръжка за Нинова. Самата Нинова се постара на неодобрява събитието на Бузлуджа и да направи всичко допустимо хората да не отидат. Но никой не я послуша. Това е напълно показателно какво желаят хората. Те желаят това обединяване, което предлагаме, и което може да изведе Българска социалистическа партия на управническия терен. Хората желаят прекъсване на войната вътре в Българска социалистическа партия и повишаване на резултатите на изборите. Хората не желаят Българска социалистическа партия да съставлява едно тясно обграждане към Нинова, антураж от правилни хора, а всички други да бъдат изключвани от партията. Фактът, че Нинова се пробва да направи редом друго събитие на Бузлуджа приказва доста за характера на тази жена и опитите й да продължи да подклажда разединение в Българска социалистическа партия. Само този факт показва за какво Нинова погуби силата на партията. Тя безусловно затри, изгони стотици хиляди души електорат. 

- Има ли възможност Нинова да бъде изключена от Българска социалистическа партия? За страдание партията има опит в сходни раздели с някогашни ръководители.

- Да, имаше такива оферти на Пленума на 15 юни. И то не от една, не от две, не от три организации. Имаше съществено гледище да изключим Корнелия Нинова, само че тогава надви визията да не се взема сходно решение. Обаче тези дейности на Нинова, които сега виждаме, са извънредно неприемливи. Затова споделям, че госпожа Нинова не схваща по какъв начин действа Българска социалистическа партия. 

- Ще се кандидатирате ли за ръководител на Българска социалистическа партия? 

- Очаквам членовете на Българска социалистическа партия да припознаят тази политика за обединяване вътре в Българска социалистическа партия, настрана за обединяване на цялото ляво пространство и за прекъсване на студената война с президента. Ако членовете на Българска социалистическа партия припознаят тази политика на обединяване и заедност за вярната политика, то тогава ще се кандидатирам. Защото това са моите визии за придвижването на Българска социалистическа партия оттук насетне. Търся поддръжка от членовете на Българска социалистическа партия за тази политика, с цел да имам претекст да се кандидатирам и да развиваме тези цели, да ги реализираме. Да вървим към властта, да задвижим смяна в страната, тъй като нещата са безусловно сериозни. Българска социалистическа партия ще бъде резистентен, политически образован, родолюбив фактор. 

- Вие сте квалифициран да действате в тази посока. Българска социалистическа партия обаче ужасно доста се забави да стартира курс към събиране. Това прави задачата сложна. Кой е Вашият най-съществен аргумент-призив към електората? 

- Обединението на Българска социалистическа партия е инструментът! За да може да има друго, доста по-добро ръководство на страната ни! България не може да продължава да е на ръба. На ръба дали ще влезем в един боен спор, дали няма да влезем. Българска социалистическа партия е изрично за мир! Това е основополагащо, това е базово решение за Българска социалистическа партия. България не би трябвало да взе участие под никаква форма във войната в Украйна. Човешкият живот е най-важната полезност. Българска социалистическа партия е партия, която упорства за отбрана на обществените ползи и права на хората. Напомням, че по Конституция опазването на здравето е гратис, само че има ли жител на страната, който да не е доплащал солидни суми, постъпвайки в болница. Защо се получава това противоречие?! Българска социалистическа партия ще реши този въпрос и това не е избирателен популизъм. Това е отговорно желание. Здравеопазването би трябвало да е налично и в действителност гратис. 

- Звучите като начало на предизборна акция. 

- Не желая да звуча като в избирателен интервал, само че просто споделям истината. Настъпил е сериозен миг за българската страна. И Българска социалистическа партия като партия с максимален политически опит е задължена да стартира смяната за отлепяне на страната от дъното. Трябва да тръгнем нагоре, разбирате ли?! Не може повече равнището на образованието на нашите деца, възпитаници, младежи да пада непрестанно, не може да сътворяваме функционално необразовани младежи, а след това да чакаме от тях да ни ръководят добре. Реалността на България стартира от построяването на децата ни, от качеството на обучение, от положението на учителите, учебните заведения, университетите. Живеем във века на високите технологии и без в действителност положително обучение ние ще загинем. И тук даже не става дума за това да образоваме просто едни висококвалифицирани експерти, въпросът е да построяваме индивиди, хора с полезности, мощни и умни характери, които обичат родината си, а не хора, които търсят схемите, бягството от отговорност, които са без задължения и сантименти към просперитета на нашата страна. Вече 30 години българското обучение се унищожава. Но поначало няма бранш, който да не се унищожава сега, да вземем стопанската система и в частност енергетиката. Можем да приказваме ужасно дълго. 

- Наистина ли вярвате ли, че ще можете да се изправите против ползите на съответни лица, които като октопод са погълнали всичко и източват енергетиката освен това без познания, на практика унищожават бранша?

- Пред очите ни се случват слугинаж, грабежи и цялостна непросветеност на ръководството в енергийния бранш. Трябва ли да имаме нови нуклеарни мощности? Ами несъмнено, че би трябвало. Но! На рационална цена. Защото атомните блокове се построяват, с цел да бъде електрическата енергия по-евтина, а не с цел да се оскъпява от изплащането на колосални и неразумни вложения. Идеята е токът да бъде по-евтин за българските семейства, за българската стопанска система. Българска социалистическа партия не поддържа политиката да се построяват нуклеарни мощности, които в последна сметка да оскъпяват тока. Българска социалистическа партия не поддържа политиката да построяваме мощности с невъобразими за мозъка заеми, които ще създадат страната ни подвластна от кредиторите. Българска социалистическа партия не поддържа политиката да построяваме мощности единствено поради бизнес ползите на външни фактори. Българска социалистическа партия упорства да имаме премислена, умна, рационална енергийна тактика. Не може да закриваме ТЕЦ-овете си, поради зелената сила, да закриваме десетки хиляди работни места, с цел да покриваме критерии за нещо, по което от дълго време сме изпълнили уговорките си. Имам поради Протокола от Киото. Българска социалистическа партия смята, че властта би трябвало да се грижи за ползите на България, а не да извършва непознати ползи. Нормално е непознатите страни да търсят и намират в България някакви свои ползи. Но още по-нормално е България да реагира на техните оферти съгласно нашите национални ползи! А не противоположното. Затова Българска социалистическа партия упорства за смяна в ръководството. Затова Българска социалистическа партия би трябвало да се яви обединена и мощна на идващите избори! Партиите, които могат да изведат България от това задънено положение, са обединените леви партии. Преживяхме дясното ръководство, време е властта да бъде получена от левите патриотични партии. За да изправим най-сетне грешките на глобалисткото ръководство.   

- Българска социалистическа партия внесе план за прекъсване на дейностите по продажбата на оборудването по плана „ Белене “? Работният период на парогенераторите на 5 и 6 блок изтича, те основават към този момент проблеми (шести блок), не може ли да се вземе отговорно решение да се запазят най-малко парогенераторите за нашите блокове? 

- Продължаваме тази седмица борбата по този въпрос. Срокът по отношение на решението за продажбата на това съоръжение е завършил. Това улеснява нашата задача. То дори не е продажба, а подаряване на оборудването. Надявам се, че няма някой министър да си постави подписа за дейности, които на практика към този момент не са решение на Народното събрание, защото, отново споделям, срокът на годност на решението изтече. Но без значение от това, ние от Българска социалистическа партия желаеме да бъде осъзнато, че би трябвало да бъде построена нова нуклеарна мощ, само че не фантастична, а реалистична. И че първоначално би трябвало да се запази оборудването и това, което може да е потребно за АЕЦ „ Козлодуй “, да се употребява, в случай че се постанова. Защото парогенераторът от шести блок дава повреда след повреда, ние няма от кое място към този момент да получим парогенератори от този вид, а сега имаме такива и желаеме да ги подарим на украинците. Това е някакъв тежък парадокс от позиция на българския народен интерес! Трябва ли да спре централата ни в Козлодуй изцяло да действа, с цел да си раздвижат мозъците ръководещите и да осъзнаят, че безхаберието им е рисково за общото ни бъдеще?! От Българска социалистическа партия считаме, че този слугинаж не може повече да продължава! Това е нашето обръщение, нашата теза, нашата цел. 

- Политиката на управлението на Българска социалистическа партия от години е някак „ прилежаща “ на възгледите на електората си. Непрекъснато се пробват да създадат от Българска социалистическа партия някаква съвременна лява партия от глобалистки вид с отчитане на зеления фундаментализъм, на джендър идеологията и прочие Българска социалистическа партия би трябвало най-сетне да се дефинира, счита ли, че това е нейният политически профил: пътя на американските леви и пътя на европейските социалдемократи но Шолц... Вие като евентуален претендент за ръководител на Българска социалистическа партия накъде ще водите партията? Към Зелената договорка, Пандемичното съглашение, Истанбулската спогодба и гей браковете или противоположното? Няма по какъв начин да тръгнете напред, в случай че не изясните накъде ще вървите.

- Българска социалистическа партия застава пределно ясно зад християнските полезности. И зад полезностите на Българската православна черква. И няма мощ, нито американска, нито европейска от глобалистки вид, която може да ни отклони от тези полезности. Електоратът на Българска социалистическа партия е с традиционалистки възгледи, това е родолюбив електорат, извърнат към Православието, антиглобалистки, насочен към създаване на обществена страна, в която няма контрастни съсловия на огромна беднотия и свръхбогатство. Тоест ние сме за необятна междинна класа, за положително обществено обезпечаване и опазване на здравето, ние сме за типичната обществена страна на благоденствието от европейски вид. Това е нашата цел. България е на 1300 години, една от най-старите страни. И ние би трябвало да съхраним тази България, да я запазим, да я обичаме! Като зачитаме полезностите на Българската православна черква! Те са непреходни. Именно те са ни съхранили през всичките години на разнообразни трансформации, режими и типове власт. 

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР